Zangdocent

docent balkOver mij:
Mijn eerste echte kennismaking met zingen was tijdens het VARA Kindersongfestival in 1994, op 11-jarige leeftijd won ik de landelijke finale.
Omdat ik het heerlijk vond om te zingen en mijn talent wilde ontwikkelen besloot ik op mijn 15e zangles te nemen.

Elke maandagmiddag ging ik met de trein naar Meppel voor mijn wekelijkse zanglessen aan de muziekschool waar ik les had van Tet Koffeman. Wat ik het leukste aan zangles vond was zingen vanuit mijn gevoel, expressie, door te zingen leerde ik mezelf steeds beter kennen en het vergrootte mijn zelfvertrouwen.
Drie jaar later ging ik voor mijn studie in Zwolle wonen en startte met zangles aan de muziekschool bij Barbara Lok, waar ik mij voorbereidde op het toelatingsexamen voor het conservatorium.

In 2003 werd ik toegelaten aan de vooropleiding in Groningen. Vervolgens met een uitstap naar het 1e jaar van het Artez conservatorium in Zwolle werd ik in 2005 toegelaten aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Ik volgde de internationale bachelor opleiding jazz-zang waar ik mij ontwikkelde als performer, componist en docent. Aan het conservatorium had ik zangles van Floor van Zutphen en Francien van Tuinen.
Tijdens mijn studie heb ik in deelgenomen aan verschillende music-summerschools in Amerika en in Itali√ę. Verder volgde ik diverse workshops, waaronder podiumpresentatie en schrijven. Lichaamswerk is een belangrijk onderdeel geweest van mijn ontwikkeling.

Na mijn afstuderen in 2009 verhuisde ik naar Amsterdam.
Ik heb ervaring opgedaan tijdens jamsessies, ceremonies en theater -en huiskamer concerten. Individuele zangles gaf ik aan kinderen en volwassenen aan de muziekschool in Diemen en privélessen vanuit huis. Verder heb ik gewerkt met kleine groepen in workshops en met koren voor podiumpresentatie.